Verschillende soorten cursussen voor bijna iedereen, online vanuit huis of live ergens in een mooi atelier. In mijn lessen op locatie werk je altijd naar levend model. Eentje die voor je zit of jijzelf. Bij online cursussen voorzie ik je van goede foto’s.

Met een heldere uitleg en uitgekiend palet help ik je om een krachtig en sprekend portret te schilderen. Altijd met inachtneming van je eigen mogelijkheden, doelstellingen en ambities. Schilder ervaring is niet vereist maar wel handig, dan kun je des te sneller je de verdieping zoeken. En daar gaat het ten slotte om. Heb je al eens eerder een workshop van mij gevolgd, dan leggen we de lat weer een stukje hoger. De groepen zijn klein dus je krijgt veel individuele aandacht.

Op www.studio-willems.com vind je alle info over de cursussen die ik geef. Hieronder staat een overzicht en kun je doorklikken naar de cursus waar je meer over wil weten.

Weekendcursussen

Op wisselende locaties in Nederland geeft ik 2 daagse schilderworkshops portret naar model en zelfportret.

Lees verder…

Een week lang schilderen in de Ardennen!

Twee keer per jaar geef ik een volledig verzorgde zesdaagse cursus in de Belgische Ardennen. Eén week richten we ons op het portret en de andere week gaan we modelschilderen.

Lees verder…

Stevig in de Steigers

In deze online masterclass van 3 video’s zie je hoe ik een portret in de steigers zet, in de alla prima techniek. Terwijl ik aan het schilderen ben, beschrijf ik zo helder mogelijk wat ik doe.

Firm Framework

In this online masterclass (3 video’s, also in English), you can see how I make the structural framework of a portrait in the alla prima technique. While I am painting, I describe my actions as clearly as possible.

Lees verder…

Hieronder staan een paar online lessen die ik in corona tijd maakte voor de Wackersacademie. Hiermee krijg je een indruk van mijn manier van werken en lesgeven.

Les 5 Sophie

Les 1 Tinie

Ogen, neus en mond